Voor RVS producten en RVS maatwerk gaat u naar Pro-Mos

Wat is RVS

Roestvast staal, ook RVS of inox genoemd en in de volksmond beter bekend als roestvrij staal, is een legering van hoofdzakelijk ijzer, chroom, nikkel en koolstof.

Om van roestvast staal te kunnen spreken, is minimaal 11 tot 12% chroom en maximaal 1,2% koolstof nodig. Verder zijn in veel soorten roestvast staal ook de elementen molybdeen, titanium, mangaan, stikstof en silicium terug te vinden.

Het eerste roestvaste staal werd op 13 augustus 1913 door Harry Brearley in het laboratorium Brown-Firth gegoten, nadat hem in 1912 gevraagd was onderzoek voor de wapenindustrie te doen.

Roestvrij versus roestvast

De benaming roestvrij die in algemeen taalgebruik zeer gewoon is, wordt in de vaktaal van metallurgen niet gebruikt. Roestvast staal zal wel degelijk roesten. Deze oxidehuid kan echter afsluitend zijn, waardoor in bepaalde gevallen geen verdere roestvorming zal plaatsvinden of deze roestvormig erg vertraagd zal worden.

In omstandigheden die hardnekkig genoeg zijn, of bij beschadiging van de beschermende oxidehuid, kan de roestvorming plaatselijk extra snel plaatsvinden. Dit wordt o.a. veroorzaakt door chloriden of andere metalen die zich nestelen in het oppervlak. Dit is ook de reden, waarom bij het bewerken van RVS geen stalen gereedschappen gebruikt mogen worden.

Praktischer is echter om na het verwerken, het RVS te behandelen waarbij alle mogelijke verontreinigingen worden verwijderd. Dit is het zogenaamde beitsen, waarbij langs chemische weg alle verontreinigingen worden opgelost en verwijderd.

Pro Mos diensten

RVS lasser
Laswerkzaamheden
Plaatwerk
Constructiewerk
Constructie bankwerk
Leidingwerk
RVS leidingwerk
RVS hekwerken
RVS leuningen
RVS materiaal RVS plaatwerk
RVS buizen
Lassen op locatie

Contact gegevens

Pro-Mos RVS Specialist
Industrieterrein 'Maaldrift'
Rijksstraatweg 62
2241 BW - Wassenaar
T: 070-51 707 37
M: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag van
09.00uur t/m 17.00uur

Zaterdag uitsluitend op afspraak

→ Locatie en route plannen

Pro-Mos staat voor

Vakmanschap en kwaliteit staan hoog in ons vaandel. Uw idee staat centraal. Van daaruit werken we samen met u aan de beste oplossing, waarbij uiteraard ook het kostenaspect nauwgezet wordt bewaakt.

RVS Specialist

Pro-Mos is gespecialiseerd in het bewerken van RVS in de meest brede zin van het woord.

Website beheer www.mchl.nl